„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “
Citace tagy: Oxidace čaje, Červený čaj, Výroba čaje
mimořádně zajímavý čerstvý (sklizeň říjen 2015) červený čaj sklizený z divoce...
Tento vynikající červený čaj z Matai v Yunnanu (okres Lincang) byl sklizen a zpracován...
ripe, sweet fruit, distinct darjeeling tones, wild honey, enjoyable aftertaste of...
bohatá, mierne 'bariková' chuť po dubových sudoch ako pri vínach, razatná a vyvážená...
Suchý list farebne pestrého vzhľadu má bohaté zastúpenie strieborných tipsov, pričom sa...
Tradičně a kompletně ručně zpracovaný červený čaj z původních zahrad. Dobře tvarovaný...
„V roce 1854 vláda vydala zákon o rozvoji pěstování čajovníku a nařizuje v něm pěstovat tuto kulturu na všech dosud neobdělávaných půdách. Právě tento zákon přispěl k rozvoji tzv. čajovníkových zahrad a napomohl urychlit pěstovatelské aktivity v Indii. Od roku 1870 nastává trvalý vzestup v pěstování a čajovník se stává nejdůležitější kulturní plodinou v této zemi. Oblast Assámu se stala největší pěstitelskou částí Indie s množstvím menších a větších čajovníkových plantáží. Nejznámější produkční oblasti Indie jsou Dvár a oblast Darjeelingu.“
Citace tagy: Indie, Darjeeling, Červený čaj
This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely wild trees, that...
Tato mao cha byla sklizena v jeden den v jedné čajové zahradě. Světle žlutý nálev s bohatou vůní divokých...
Changda Hao is one of famous and established earlier tea factory in Yiwu town. Changda Hao - also called...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.