„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “
Citace tagy: Oxidace čaje, Červený čaj, Výroba čaje
Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White...
Exkluzivní sběr z nejmladší zahrady v Darjeelingu zpracovaný z čerstvých výhonků keřů...
Tento malý koláček červeného čaje je vyroben z jarní sklizně 2012 z vysokohorské...
Nádherný čaj špičkové chuti, jeden z nejlepších zástupců druhých sklizní z...
This is a lightly processed black tea that was hand-crafted using a wild tree purple...
Nejlepší čaj typu clonal, který bylo letos možné ochutnat. Nádherné, kořenité,...
„Čajovník se pěstuje i na úpatí Himalájí, v oblasti Darjeelingu. Plantáže leží v nadmořské výšce od 2000 do 3000 m n.m. a jsou orientované na jižních svazích těchto velehor. V těchto místech jsou produkované čajovníkové listy vynikajících kvalit. Jsou značně aromatické, s velkým obsahem vrcholových nazlátlých lístků oblíbených pro své příjemné aroma, které je ovlivněno vysokohorskou polohou plantáží a klimatickými podmínkami.“
Citace tagy: Indie, Darjeeling, Červený čaj
Koláček Lao Yu (老妪: stará žena) z roku 2014 je poněkud jiný v porovnání s předchozím rokem. Volné lístky...
Třída: AAA Kultivar: Yunnan Da Ye Oblast: Zhenyuan, Simao, Yunnan Charakteristika: výtečný...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.