„Černý čaj je oxidován nejvíce - přes polovinu jeho polyfenolů je zoxidováno. Obsahuje tedy jak okysličené, tak neokysličené (přírodní) polyfenoly. Ty okysličené vytvářejí chuť, barvu a aroma černého čaje, zatímco přírodní polyfenoly dodávají nápoji charakteristickou trpkost, která stimuluje činnost slinných žláz a zahání žízeň. “
Citace tagy: Oxidace čaje, Červený čaj, Výroba čaje
Neobvyklý ale vynikající červený čaj z málo známé oblasti Čang-pching. Jedná se o čaj...
This tea come from Mengsong area and single mountain and autumn late September harvest....
Nejlepší čaj typu clonal, který bylo letos možné ochutnat. Nádherné, kořenité,...
Špičkový čaj nádherného vzhledu vyrobený ze zlatých tipsů. Po zalití nám dává nálev...
This tea is collected from ancient, wild trees on Wuliang mountain. These are truely...
Jinggu area, it's famous for one of varietal tea trees – Da Bai Hao – “Big White...
„Čajovník se pěstuje i na úpatí Himalájí, v oblasti Darjeelingu. Plantáže leží v nadmořské výšce od 2000 do 3000 m n.m. a jsou orientované na jižních svazích těchto velehor. V těchto místech jsou produkované čajovníkové listy vynikajících kvalit. Jsou značně aromatické, s velkým obsahem vrcholových nazlátlých lístků oblíbených pro své příjemné aroma, které je ovlivněno vysokohorskou polohou plantáží a klimatickými podmínkami.“
Citace tagy: Indie, Darjeeling, Červený čaj
Lao Banzhang is the pu-erh that you will pay the most money for and the pu-erh that you find most likely a...
Tento příjemný červený čaj pochází z první sklizně z oblasti Jingmai v Lancangu. Perfektní zpracování,...
Lao Banzhang 2004 is a pu-erh pressed into bamboo tubes. Mighty and rich tea soup reminds us its great...
Máte rádi kvalitní sypané čaje?
My vám pomůžeme najít ten pravý.
Inspirujte se hodnocením ostatních milovníků čajů. Ve výběru vám pomohou hvězdičky.
Ohodnoťe čaj, který právě pijete a pomožte dalším milovníkům čaje ve výběru toho pravého šálku.